Rácz Jenő

Rácz Jenő

Rácz Jenő a Csepeli Vendéglátóipari Szakközépiskolában tanulta ki a szakmát, majd szakmai gyakorlatát a Le Méridien Budapest hotelben szerezte. 18 évesen külföldre ment, először az Egyesült Királyságban dolgozott, majd Dániában, a koppenhágai Nomában, amely a világ egyik legjobb éttermének számít. Később Szingapúrban, Joël Robuchon 3 Michelin-csillagos éttermében kapott lehetőséget. Ezt követően rövid londoni időszak után, a budapesti Il Bacio di Stile konyhafőnöke lett, majd visszatért Londonba, ahol az egyik exkluzív catering cég kreatív séfjeként dolgozott. 2016-ban Sanghajban a Taian Table étterem konyhafőnöke lett, amely elsőként kapott Michelin-csillagot Kínában. 26 évesen ő lett a legfiatalabb magyar szakács, akinek vezetésével egy étterem ezt az elismerést elnyerte, és sikerült megőriznie azt a következő két évben is.

2020 őszén Gerendai Károllyal közösen létrehozták a budapesti fine dining éttermet, a Rumour-t, amely Joël Robuchon „L’Atelier” éttermeinek koncepcióját valósítja meg saját stílusában. 2021-ben vált a Costes étterem társtulajdonosává és séfpatronjává. 2022-ben mind a Rumour, mind a Costes étterem Michelin-csillagot kapott.

Média szereplései

Az RTL Klub A Konyhafőnök című főzőshow-jának zsűritagja volt 2018-tól. 2020-ban a párjával, Gyuricza Dórával részt vettek a csatorna Nyerő Páros című műsorában, amit végül meg is nyertek.