Legjobban kereső sportolók

Legjobban kereső sportolók

A sport évszázadok óta inspirálja az embereket szerte a világon. Ma már a sportolók nem kizárólag pályafutásuk miatt, hanem a keresetük miatt is híressé válnak. A média segítségével a sportolók világszerte milliók előtt tűnnek fel. Most a világon a legjobban kereső sportolók életéről lesz szó.

A babdarúgás királya

Cristiano Ronaldo, a portugál labdarúgó, akit sokan az egyik legnagyobb futballistának tartanak, egyben a világ egyik legjobban kereső sportolója is. Ronaldo nemcsak a pályán teljesít kiválóan, hanem üzleti érzéke is kiemelkedő. Számos reklámkampányban szerepel, továbbá már saját márkát is alapított. 2023-ban a Forbes magazin szerint bevételei meghaladták a 100 millió dollárt.

Az MMA szupersztárja

Conor McGregor, az ír MMA harcos, az egész világon ismert és szeretett. Az UFC (Ultimate Fighting Championship) bajnoka nemcsak a verekedésben, hanem a marketingben is vérprofi. McGregor gyakran vezeti a fizetett sportolók listáját. Bevételei évente több tízmillió dollárt tesznek ki.

A kosárlabda ikona

LeBron James, az NBA sztárja, így nemcsak amerikában tartozik a legbefolyásosabb sportolók közé. LeBron nem kizárólag pályafutásában, hanem üzleti vállalkozásaiban is sikeres. A Nike kollekciójának arca, és több vállalkozást is irányít. Bevételei évente meghaladják a 80 millió dollárt.

Az elpusztíthatatlan szikla

Dwayne „The Rock” Johnson, a profi birkózóból lett színész, valamint a világ egyik legnépszerűbb szórakoztató sztárja is. Johnson üzleti érzéke hozzásegítette, hogy a sportvilágból a filmiparban is hatalmas sikereket érjen el. A Forbes szerint Johnson 2023-ban 120 millió dollárt keresett, ami elképesztően magas összeg. jelenleg a világ legjobban kereső sportolói között emeli pozícióját.

A teniszsztár

Naomi Osaka, a japán-amerikai teniszező, az egyik legkiemelkedőbb tehetség a női tenisz világában. Sportteljesítményén kivűl kulturális hatása is hatalmas. Osaka számos reklámkampányban és divatbemutatón szerepel, továbbá Forbes becslései szerint évente több mint 50 millió dollárt keres.

A Formula-1 világbajnok

Max Verstappen, a holland Formula-1 pilóta, nemcsak a versenypályán, hanem az üzleti világban is kimagaslóan teljesít. Hamilton elkötelezett a környezetvédelem ügyei iránt. Ezeknek az értékeknek is köszönhetően számos szponzor megbízott már vele. Bevételei évente több mint 80 millió dollárt tesznek ki.

Az NFL legenda

Tom Brady, az NFL (National Football League) történetének egyik legnagyobb irányítója. Brady a pályán kivűl, az üzleti világban is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Saját sportruházati márkát alapított, és számos reklámkampányban szerepel. Bevételei évente több mint 45 millió dollárt tesznek ki.

Áttekintés

A legjobban kereső sportolók között olyan kivételes tehetségek találhatók, mint Cristiano Ronaldo, Conor McGregor, LeBron James, Dwayne Johnson, Lewis Hamilton, Naomi Osaka, Tom Brady és Serena Williams. Ezek a sportemberek a pályafutásukon kivűl, az üzleti életükben is kiválóan teljesítenek. Ezzel pedig évente sok millió dollárt keresnek. A sportolók világa továbbra is izgalmas karriereknek ad otthont, és a legjobban kereső sportolók példaképek milliók számára világszerte.