Kylian Mbappé átigazolása az AL HILAL csapatába

Kylian Mbappé átigazolása az AL HILAL csapatába

A hírek szerint az AL HILAL világrekordot jelentő 259 millió fontos ajánlatot tett a Paris Saint-Germain sztárjára, Kylian Mbappére.

Azt állítják, hogy a szaúdi Pro League csapata elképesztő 11,6 millió angol fontot tud felajánlani neki, hogy csatlakozzon.

A PSG szeretné eladni Mbappét, a francia játékos szerződése utolsó évéhez érkezett – a múlt hónapban egy korábbi levelet adott át a klubfőnököknek, amelyben megerősítette, hogy elutasítja a szerződéshosszabbítást.

Al Hilal ajánlata kifújná a vízből a PSG 198 millió fontot érő rekordszerződését, Neymart.

Ez azt is jelentené, hogy a francia bajnok gyakorlatilag 100 millió font nyereséget termel Mbappén, mivel 2018-ban 162 millió angol fontért szerződtette őt – a csatár szerződési helyzete ellenére.

Fabrizio Romano átigazolási szakértő szerint az Al Hilal lenyűgöző ajánlatot tett azért, hogy tárgyalásokat kezdjen a 24 éves játékossal. Tudomása szerint még nem zajlott párbeszéd a szaúdi profi liga csapata és Mbappe menedzsere között.

James Benge, a CBS Sports munkatársa azt állítja, hogy Al Hilal körülbelül 604 millió fontot hajlandó felajánlani Mbappénak egy évre, mielőtt szabadon csatlakozna a Real Madridhoz.

A PSG vezetői meg vannak győződve arról, hogy a 2018-as vb-győztes már megállapodott a spanyol óriáscéggel. Mbappe a hónap elején visszatért a PSG-hez az előszezoni edzésre, de kimaradt az utazócsapatból a japán és koreai szezon előtti turnéjukra.

Kylian Mbappé labdarúgó

Kylian Mbappé Lottin (1998. december 20-án) francia profi labdarúgó. Csatárként a Paris Saint-Germainben és a francia válogatottban játszik. 19 évesen a világ legjobb fiatal játékosának választották. Mbappé 2017-ben játszott első alkalommal a francia válogatottban. Ezt megelőzően a 17 éven, és a 19 éven aluliak mezőnyében képviselte őket. A 2018-as labdarúgó-világbajnokságon ő lett a legfiatalabb francia játékos, aki gólt lőtt a világbajnokságon.