Kerek fenék edzés otthon

Kerek fenék edzés otthon

Mi lenne, ha azt mondanám, hogy az erős, tónusos fenék a hosszú élet kulcsa? Ez igaz! A farizmok erőssége nem alku tárgya a sérülések megelőzésében, a funkcionális mozgásban és a helyes testtartás megőrzésében. És bár a kerek fenék edzés otthon elvégezhető, de nem varázsütésre történik a csoda.

Az életkor előrehaladtával természetesen veszítünk izomtömegünkből és csontsűrűségünkből, ami sérüléseknek és fájdalomnak teheti ki a testünket, de az erőnléti edzés egésze létfontosságú a sovány tömeg csökkenésének mérsékléséhez. Az erős fenék tovább védi a testet a sérülésektől és a fájdalomtól, mivel fő feladata a csípő támogatása és stabilizálása, amely szabályozza a térd és a boka mozgását, valamint az egész törzset a nyaktól a medencéig.

A fenék alakformálása rengeteg előnnyel is jár. A farizmok hozzájárulnak az általános erőnlétedhez, és segítenek ülni, állni, futni, sétálni, ugrani és túrázni. Kulcsfontosságú szerepet játszanak a csípő és a hát alsó részének stabilitásában, és egyben a legnagyobb csípőfeszítői is. Sőt, a feneked segíti a csukló- és guggolásos képességet, miközben egyúttal azon dolgozol, hogy erős legyen a hátad és stabil legyen a medencéd, segítve a hát alsó részének egész napos kényelmetlenségét. Ráadásul az erős farizmok jobb futóvá tehetnek, és még a térdsérülések elkerülésében is segíthetnek.

Mik azok a farizmok, és hogyan kell megdolgoztatni őket?

A farizmok három különálló izomból állnak: gluteus maximus, gluteus medius és gluteus minimus. A gluteus maximus a legnagyobb, és a fenék formáját adja. Emellett ülve és állva is függőlegesen tart, és az alsótest energiagenerátoraként működik, lehetővé téve a futást, ugrást, guggolást, valamint a láb kinyújtását vagy forgatását kifelé és hátra.

A második a gluteus medius, amely a gluteus maximus és a gluteus minimus között helyezkedik el, és fő feladata a medence stabilizálása. Elősegíti a csípő és a felső láb mozgását is, beleértve a csípő elrablását, a csípő külső forgását és a csípő belső forgását.

A gluteus minimus a legkisebb, és közvetlenül a gluteus medius alatt található. „z az izom segít a csípő és a lábak számos mozgásában, beleértve a csípőnyújtás , a csípő belső elforgatását és a csípő elrablását.

A legjobb kerek fenék edzés otthon végezhető gyakorlatok

Most, hogy megvannak a farizmokat alkotó izmok, és tudjuk hogy mit csinálnak, itt az ideje, hogy rátérjünk a részletekre. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb fenékgyakorlatot, amelyet a következő edzésen próbálhatsz ki. Adjon hozzá egyet az alsótestű napokhoz, vagy fűzd össze három kedvenc fenékgyakorlatod barkácsolás közbeni fenék edzésként.

Mini Band Kickback

Ez egy nagyszerű gyakorlat a farizmok egyoldalú megnyújtására. Ha a csípőt statikusan tartod, és hagyod, hogy a mozgó láb a testtől a mennyezet felé nyúljon, akkor elszigeteled a farizmot, és érezni fogod az égést.

Hogyan kell végezni

Térdelj le és a minipánt egyik végét helyezd a jobb lábad köré, a másik végét pedig a bal combodra, közvetlenül a térded fölé. Miközben feszesen tartod a hasizmokat, lassan húzd össze a farizmokat, és rúgd hátra a jobb lábad, amíg az egyenes nem lesz. Teljes kinyújtásnál nyomd össze a farizmokat egy extra másodpercig. Óvatosan húzd vissza. Ez 1 ismétlés.