Dietz Gusztáv (Cápa) karrierje, élete és családja

Dietz Gusztáv (Cápa)

Név: Dietz Gusztáv – Beceneve: Cápa
Született: (Budapest) 1977 január 18.
Magassága: 193cm
Versenysúlya: 93kg

Dietz Gusztáv lila öves brazil Jiu-Jitsu MMA bajnok. Ketrecharcban 2008 és 2016 között szerepelt aktívan. Jelenleg Laky Zsuzsi férje, aki 2003-as Európa szépe. Házasságból két lányuk született.

Dietz Gusztáv életrajz

Gusztáv gyermekkorában a budai hegyekben élt családjával, ami bár nem volt olyan előkelő, mint napjainkban, mégis nyugodt és csendes környezetet biztosított számára. Később egy jóval nagyobb önkormányzati lakásba költöztek Angyalföldre, hátrahagyva a budai nyugalmat. A költözés idején hétéves kisfiúként nem könnyen illeszkedett az új környezetbe. Az emberek mások voltak, és a zárt térben más volt az élet, ami nem mindig volt megfelelő számára.

Az új környezetben nem találta a helyét, és egyre rosszabb társaságba keveredett. Nagyon szoros kapcsolatot ápolt édesapjával, így amikor 16 éves korában elvesztette, ez igazán mélyen érintette.

Nem tudta feldolgozni az apja elvesztését, és ettől kezdve csak az éjszakázás, balhék, bűnözés és kábítószer érdekelte. Dietz Gusztáv közel tíz éven át drogfüggő volt, és elmondása alapján közel 29 millió forintot költött kábítószerre. Elveszítette családja bizalmát és minden barátját. Többször próbált leszokni a szerről, de nem volt miért.

Ez az életmód végül börtönbüntetéssel végződött, aminek felfüggesztett lett a vége, azzal a feltétellel, ha részt vesz egy elvonókúrán. A rehabilitáció után 2004-ben ismerkedett meg a brazil jiu jitsuval Maximiliano Carvalho mesternél, majd 2008-ban lila övet szerzett ebben a küzdősportban.

Dietz Gusztáv MMA sportoló karrierje

2008-ban indult amatőr MMA karrierje, ahol első ellenfele a jól ismert Bárdosi Sándor volt, az egykori olimpiai bajnok birkózó. Dietz Gusztáv már az első menetben combfeszítéssel feladásra késztette Bárdosit.

2009-ben kezdődött profi pályafutása Végh Attila ellen, akitől az első menetben vereséget szenvedett TKO-val.

A vereség után csatlakozott az egykori olimpiai bajnok birkózó, Növényi Norbert klubjához, mert úgy érezte, képeznie kell magát álló harc terén.

2010 június 19-én Pálfi Attlia ellen lépett be a ketrecbe, akit 15 másodperc alatt fojtással legyőzőtt.

2013 november 23-án Rene Wollinger volt az ellenfele, akitől az első menetben combfeszítéssel kikapott.

2014 október 14-én Petrovski Attila elleni meccs következett, melyet Gusztáv submissionnal nyert meg.

Dietz Gusztáv 2015-2016 között még három profi MMA gálán harcolt, de mindegyiket TKO-val elveszítette. Utolsó meccsén komoly agysérülést szenvedett, melynek következtében erősen károsodott a rövidtávú memóriája.

Dietz Gusztáv felesége és gyerekei

2010-ben házasságot kötött a volt Miss Europe szépével, Laky Zsuzsival. A házasságból két lányuk született, 2011-ben Luca, aztán 2014-ben pedig Lujza érkezett. Guszti titkon reménykedik benne, hogy felesége egy szép napon megajándékozza őt egy fiúgyermekkel is. Jelenleg egy gödi családi házban élnek, mely Budapesttől 20km-re fekvő kisváros.

Média szereplései

2018-ban Dietz Gusztáv feleségével együtt szerepelt a Legbátrabb Páros című műsorban, ahol Berki Krisztiánt és feleségét győzték le és nyerték meg a 10 millió forintos fődíjat.

2020 nyarán forgatták a Külön Falka című játékfilmet, melyhez az alkotók Dietz Gusztávot választották a főszerepre. A film bemutatója a koronavírus miatt csúszott, így 2021 augusztusában mutatták be.

A Vigyázat, gyerekkel vagyok című műsorban 2023 januárjában szerepelt Dietz Gusztáv kislányával, Lujzival. Ördög Nóra műsorvezetővel arról beszélgettek, hogy melyik szűlő, mivel idegesíti a gyerekeket. Guszti viccesen mesélte, hogy náluk inkább a gyerekek idegesítik a szűlőket, de a pihenésre már van egy bevált módszerük. Szerinte a hosszú házasság titka a külön hálószoba. „Nekem van erről egy teóriám, hogy a nyugalom és a boldogság sosem járnak kéz a kézben.”

A filmek világa után a sorozat forgatásba is belekóstolt. A Mellékhatás című sorozat második évadában látható, mint Ludmann Zsolt verőembere. Dietz Gusztáv legújabb alakítását megnézhetik az RTL+-on.

Dietz Gusztáv bulvár hírek

2022 július – Barátai évek óta buzdították, hogy írjon egy könyvet az életéről, amihez korábban nem volt meg a megfelelő önbizalma. Talán soha nem kezdett volna bele magától, de egy kiadó megkereste, és segítséget is felajánlott a könyv megírásához. Elmondása szerint, főként a gyerekei miatt írná meg élete történetét, illetve meg szeretné mutatni a lányainak, hogy soha ne éljenek úgy, ahogyan ő élt. Dietz Gusztáv szerint a készülő könyv egy igazi botránykönyv lesz. Nem is szeretne többet írni utána, de ezt mindenképpen ütősre kívánja megírni.

A külvilág számára talán sikersztorinak tűnhet az élete, de senkinek sem ajánlaná ezt az életutat. Most már inkább kicsit hátradőlne, és a családjára koncentrálna. Az élete nem volt átlagos, és csak kicsin múlt, hogy nem csúszott teljesen félre.